Leven in de Bloemenbuurt

AIA-Sportweek

Wauw, wat hebben wij een ontzettende gave week gehad. Met geen woorden te beschrijven. Een droom die uitkomt!

Van 2 mei tot en met 8 mei heeft AIA (Athlethes in Action) – met Simpelkerk op de achtergrond- een sportweek georganiseerd in de Bloemenbuurt. Elke dag konden kinderen een training krijgen in Volleybal, Korfbal, Dans of Voetbal. Voor de kinderen die niet zo van sporten houden was er de tent waar lekker geknutseld kon worden, geschminkt of het twister-spel. Er was een kleed met autootjes en een zandbak voor de allerkleinsten. En niet te vergeten een springkussen.

Drie dingen waren belangrijk deze week: Sport, Mensen en God. Nou ja, eigenlijk in een iets andere volgorde. Aan het einde van de week wist elk kind dit wel 😉

We hebben de week in gedeeld in 5 kleuren. Elke dag hebben we een kleur besproken.

Dag 1: Groen – God maakte de aarde. Je bent uniek, je bent bijzonder. God heeft een plan met je leven.
Dag 2: Zwart – De zonde in je hart, zondeval.
Dag 3: Rood – Het  bloed van Jezus.
Dag 4: Blauw en Wit: Blauw is de kleur van de hemel en wit de kleren die we dan aan hebben als we naar de hemel gaan.
Dag 5: Goud (of Geel) – Jezus wil nu al bij je wonen dmv de Heilige Geest.

Elke middag begonnen we om 13:30 uur met sporten en in de pauze werd er vertelt en uitgelegd wat de kleur van die dag was. Ook waren de knutselwerkjes daarop afgestemd.  Om 16:30 uur stopten we. ’s Avonds vanaf 19:00 uur konden de ‘oudere’ kinderen voetballen. Gaaf was dat een jong stel een aantal vluchtelingjongeren mee nam. Deze jongeren waren net in Nederland en vonden het voetballen geweldig. Ze waren er elke avond. Op vrijdag werd afgesloten met een BBQ. Turkse moeders in kleermakerszit het halal vlees bereiden, zodat ook kinderen en familieleden met de BBQ mee konden doen.. Geweldig!  Voor een kleine impressie van de BBQ (eigenlijk van de hele week) klik op de volgende link voor een Filmpje

Op zondag werd de Sportweek afgesloten met een Velddienst. Wat was het bijzonder om met Turkse- en Marokaanse kinderen, moeders met hoofddoeken en blanke mensen, bruine mensen, zwarte mensen te zingen en te getuigen van God. Zie ook het  filmpje: Velddienst om kippenveld van te krijgen! Zo ontzettend mooi.

Ik geloof dat we nog niet helemaal beseffen welke impact dit op de wijk heeft gehad. Wat hebben we enthousiaste reacties ontvangen van buurtbewoners: ‘de volgende keer willen we ook een bijdrage leveren’ zei een turkse moeder, ‘mijn kinderen vinden het geweldig. ‘Gaan jullie dit vaker doen?’.

Jazeker, volgend jaar mei is er weer een sportweek.