Leven in de Bloemenbuurt

Appelflappen, scheerschuim en een kletspot

Appelflappen, scheerschuim en een kletspot, zomaar wat ingrediënten van de mama-café-ochtend van 24 september. Vanaf halftien druppelt iedereen binnen en terwijl het buiten ook hard druppelt (het is oer-Hollands herfstweer), wordt het binnen steeds gezelliger. Twee nieuwe mama’s en een papa hebben met hun kroost de weg naar het mama-café weten te vinden. Tijd voor een naamsverandering? Mama-en-papa-café?

We genieten van koffie, thee, limonade, zelfgebakken appelflappen, fruit en rozijntjes. Er ontstaan leuke gesprekken, helemaal als de ‘kletspot’ rondgaat: een weckpot met vragenkaartjes waar we om beurten een vraag uit halen die we mogen beantwoorden. Met vragen als: ‘wat ga je ondernemen als je een dagje zonder de kinderen kan doorbrengen?’, ‘Welke taal zou je moeiteloos willen kunnen spreken? ’en ‘Wat houdt volgens jou het begrip opvoeding in?’ leren we elkaar wat beter kennen. De peuters en dreumesen hebben daar geen kletspot voor nodig, die spelen lekker samen met fietsjes, blokken, autootjes en knuffels.

Na de kletspot komt de scheerschuim op tafel. Een aantal peuters vindt het heerlijk om met vingertjes of de hele hand in het scheerschuim te tekenen. Andere peuters vinden het maar vies en kijken liever op een afstandje toe.

Gelukkig is het buiten weer droog als we aan het eind van deze gezellige ochtend weer naar huis gaan.

 

De volgende mama-(en-papa!)-cafe ochtend is op maandag  29 oktober 9:30-11:30u

Muziekpraktijk Scala verzorgt dan een workshop voor ons (www.muziekpraktijk scala.nl/kinderen)

Welkom en nodig andere mama’s (en papa’s) uit!