Leven in de Bloemenbuurt

MamaCafé

Sinds een aantal jaren heb ik in mijn gedachten, en later ook uitgesproken, dat ik in de Bloemenbuurt iets wilde met moeders. Maar hoe of wat wist ik niet. Deze gedachten kwamen en bleven hangen, soms voor langere tijd. Gingen ook weer, soms ook voor langere tijd en kwamen weer terug.

Tot op het moment dat ik iemand hoorde vertellen over een wens om overal MamaCafé’s te starten. Ik dacht wat is een MamaCafé? Klinkt leuk!

MamaCafé
Dat is een plek waar moeders, met de allerkleinste kinderen, samen lekker kunnen kletsen. Je wilt natuurlijk een perfecte moeder zijn, maar jij kan je kind wel achter het behang plakken, of juist jouw kind wordt niet zindelijk, of kan nog niet lopen en die van je nicht wel. Allemaal situaties waar je het Spaans benauwd van kunt krijgen. En om nu direct naar het Consultatiebureau te stappen, dat doe je nu ook weer niet, je wilt immers perfect zijn. En daar is het MamaCafé voor. Daar kun je met je vragen terecht bij andere moeders. Hoe doen andere vrouwen het? O gelukkig, de andere moeders hebben dezelfde problemen als jij…! Want niemand is perfect.

Voor vragen naar het MamaCafé is prima, maar soms wil je gewoon even weg uit de sleur van de situatie thuis, lekker spelen met je kind, knutselen, gymen, muziekmaken, dansen enz. Ook daar is het MamaCafé voor. Een Cafe voor moeders en door moeders.

Start
Daarom ben ik samen met Willeke Heijkoop van Welzijn Barneveld en een aantal moeders uit de wijk samen gekomen om er eens over door te praten. Wat een enthousiasme! We wilde zo graag aan de slag gaan. Maar eerst moeten we nog opzoek naar een ruimte. 24 april hebben we een afspraak met Bronveld en  hopen we meer te weten. We kunnen niet wachten om een MamaCafé in de Bloemenbuurt te starten.

Didy