Leven in de Bloemenbuurt

Openvelddienst 8 mei 2016

Op zondag 8 mei 2016 hebben we een viering in de open lucht gehad. Als afsluiting van de AIA-sportweek. Wat was dat bijzonder. Bruine mensen, witte mensen, christelijke mensen, islamitische mensen. Eerst samen eten van alle meegenomen lekkers en daar bij elkaar op een veld zitten en een viering hebben. Zo wonderlijk.
Een klein meisje zei tegen mij: ‘Ik mag die liedjes niet zingen, want ik geloof in Allah’, maar ze zat wel naast mij en vertelde me precies waar ze het afgelopen week over hadden gehad in de pauze stukjes. Door middel van kleuren heeft het AIA Team de hele week en tijdens de viering vertelt dat God de aarde geschapen heeft, dat de slang kwam en alles zwart werd. Dat rood het boek van Jezus is waarmee je weer schoon wordt. En dat wit en blauw de hemel betekend waarheen we mogen gaan als we sterven, naar het huis van onze Vader en dat goud (geel) betekend dat we straks op een wereld mogen leven samen met God en dat er dan geen pijn en verdriet en oorlog meer is.

De meeste kippenveld kreeg ik toen een aantal turkse/marokaanse meisjes voor de groep gingen staan en ‘Ik ben een parel in Gods hand’ gingen zingen.
Hoe mooi is het als God mensen bij elkaar brengt. Ik voelde me rijk gezegend.