Openvelddienst NAAR-BUITEN 2

14479717_938030672986289_2040702924420237337_nWat was dat opnieuw een mooi feest! De tweede open lucht dienst van Simpelkerk op 25 september j.l. Achter de Lidl kwamen we samen op een zonnige zondag! En dat eind september! Wat een zegen om prachtig weer te mogen hebben voor een buitendienst.

We hebben nieuwe mensen mogen ontmoeten, leuke gesprekken mogen hebben en ontspannen de middag door mogen brengen. Op ‘z’n Amerikaans’ had iedereen iets te eten mee genomen en hebben we lang getafeld. Daarna was er muziek, hebben we samen gezongen en is er een sketch geweest. Een woordeloze sketch die er over ging dat we soms ons hart aan iets of iemand geven, maar dat we ook ervaren dat er soms op ons hart getrapt wordt. We worden teleurgesteld in anderen of in het leven. Maar bij Jezus kom je nooit bedrogen uit. Hoe vertrapt of verscheurt ons hart ook is, Jezus geeft ons een nieuw hart! Zijn Hart!

Ferdinand heeft hierna een verhaal gehouden. Wat mij het meest is bijgebleven is de 10 seconde regel. Je kent vast wel de 3 seconde regel. Als je eten op de grond laat vallen, en je raapt het binnen 3 seconde op, dan kan je het nog rustig eten (maar dat zal nu vast al achterhaald zijn). Maar zo is er ook een 10 seconde regel. Soms krijgen we ideeën of gedachten binnen. Iemand bellen; of even langs de buren gaan; of ‘zal ik nu wel of geen arm om hem/haar heen slaan?’; of ‘zal ik daarvoor bidden?’. Ik merk dat ik vaak zulke ideeën of gedachten negeer in de drukte van de dag. Maar wat nu als we binnen 10 seconden toch het besluit nemen om daarnaar te luisteren? En dan ook te gaan doen wat we denken? Dan zullen er mooie dingen gebeuren! Ga ik, gaan we die uitdaging aan?

En wat is het heerlijk om deze middag af te mogen sluiten met knutselen, kletsen, kopje koffie, potje voetbal, enz. Wat gaaf om op deze manier midden in onze wijk zichtbaar te mogen zijn!

Peter Messelink