Simpelkerk

Simpelkerk wordt gevormd door een vaste groep van mensen die zich betrokken voelen met de mensen in de Bloemenbuurt (een wijk in Barneveld). Wij willen eenvoudig kerk zijn in de Bloemenbuurt. Iedereen is welkom, of je nu gelooft of niet, of je door de wereld aan de kant geschoven bent of niet, of je belangrijk bent of niet. Iedereen is gelijk zo eenvoudig is dat.

Waar:
De oude Bloemenbuurt is van oudsher een echte volksbuurt en ligt tussen de wijk Oldenbarneveld en het centrum in. Zorgcentrum Ruimzicht ligt aan de rand van de oude Bloemenbuurt. Oldenbarneveld is een gerenoveerde wijk aan de rand van Barneveld. Het middelpunt van de wijk heeft een plein. Het plein is omsloten door woningbouw en appartementen. Onder de appartementen zijn commerciële ruimtes gerealiseerd. De wijk heeft twee kleine supermarkten en een wijkcentrum. Beide wijken staan samen bekend onder de naam Bloemenbuurt. In onze wijk wonen heel veel verschillende mensen, met verschillende achtergronden en verschillende culturen.

Wat:
Relaties staat op de eerste plaats, daarom is ontmoeten ook een belangrijk onderdeel van Simpelkerk. Dat doen we op verschillende manieren:

• Activiteiten: Gebeurtenis waarbij ontmoeting een vast element is die steeds op een andere creatieve manier worden ingevuld.
  • Vieren & Ontmoeten: Wekelijkse vieringen voor iedereen die met ons mee wil Vieren & Ontmoeten. Je mag meedoen met het programma of gewoon alles over je heen laten komen. We zijn allemaal op zoek, hebben allemaal vragen. Of je wel of niet een christen bent en hoe je leven er ook uitziet… Wees welkom en laat je inspireren.
  • Netwerk: Kleinschalige ontmoetingen, eenmalig, in een beperkte serie of met een vast ritme vanuit Simpelkerk of andere initiatieven, bijv. AIA. Mensen ontmoeten elkaar, beleven en ontdekken samen.

Door middel van deze ontmoetingen willen we de liefde van God laten zien.

We zijn verbonden aan de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Barneveld.