Leven in de Bloemenbuurt

Spelen

Wat hadden we een inspirerende, gezellige en goed bezochte mama-café-ochtend op maandag 26 maart!

Het zaaltje van buurthuis Bronveld was goed gevuld met moeders en spelende peuters. Er waren ook weer twee nieuwe dames die hun weg hadden weten te vinden naar het mama-café.  We grapten met elkaar dat we binnenkort op zoek moeten naar een ruimere locatie 😉

Het thema van deze ochtend was ‘spelen’. Annefrouk van den Berg van kindercentrum Bzzzonder was in ons midden om daar iets over te vertellen. Ze gaf ons veel goede, leuke en praktische tips voor spel met jonge kinderen. Twee van die tips brachten we meteen met de peuters in de praktijk. Buiten speelden we met elkaar met de felgele ballonnen die Annefrouk meegebracht had. Een vrolijke boel, zowel de kinderen als de moeders genoten ervan. Later mochten de kinderen die dat leuk vonden een kliederschort voor en met scheerschuim op de tafel tekenen. In eerste instantie waren de peuters wat onwennig; mag dat echt, is het niet vies? Maar uiteindelijk waren ze niet meer te stoppen!

Leuk om te ervaren dat er weinig (geld) voor nodig is om zo leuk te kunnen spelen! We kregen op papier nog veel meer leuke ideeën mee naar huis. Een aantal daarvan ga ik zeker in de praktijk brengen!

Hier een klein filmpje om te zien hoe leuk het was 😉